KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla dzieci i młodzieży

„Wesoła ortografia, łatwo nam do głowy trafia” – warsztaty dla uczniów ze zdiagnozowaną

dysleksją (uczniowie ze szkół podstawowych - klasy IV-VI)

Termin: październik – grudzień 2020r.

Prowadzące: Anna Glanz i Jolanta Głowacka

 

”Myślę, mówię i opowiadam” (cykl warsztatów dla dzieci sześcioletnich), 3-4 dzieci

Termin:  listopad 2020r.

Prowadzące: Małgorzata Sadkowska i Anna Błaszczyk-Sadowska (logopedzi) 

„Nie-typowe warsztaty ortograficzne” dla uczniów klas VII-VIII szkół podstawowych

Termin: I półrocze roku szkolnego 2020/2021

Prowadzące: Magdalena Wilkowska i Jolanta Głowacka

 

Warsztaty wspomagające rozwój emocjonalno-społeczny dzieci 5-6 letnich „Bajkowe zabawy z emocjami”

Termin: październik – grudzień 2020 lub luty-kwiecień 2021

Prowadzące: Monika Dacewicz i Izabela Faryna 

 

Trening czytania ze zrozumieniem – techniki usprawniania czytania głośnego (uczniowie ze szkół podstawowych

klasy IV-VI) 

Termin: styczeń – marzec 2021r.

Prowadzące: Anna Glanz i Jolanta Głowacka

 

Warsztaty dla maturzystów  „Stres - techniki autoregulacji”

Termin: marzec/kwiecień 2021r.

Prowadząca: Dorota Żelazo

 

Warsztaty dla dzieci w wieku 6-7 lat „Będę pierwszakiem – warsztaty wspierające przygotowanie dzieci do szkoły”

Termin: marzec-czerwiec 2021r.

Prowadzące: Marta Ochnio i Aleksandra Litwińska

 

Warsztaty „Zabawy z pamięcią”dla uczniów klas VII-VIII szkół podstawowych

Termin: II półrocze roku szkolnego 2020/2021

Prowadzące: Magdalena Wilkowska i Jolanta Głowacka

 

„Jak uczyć się efektywnie?”dla uczniów klas VII-VIII szkół podstawowych

Termin: II półrocze roku szkolnego 2020/2021

Prowadzące: Magdalena Wilkowska i Jolanta Głowacka

  

 „Grajmy razem”- wspieranie koncentracji uwagi i pamięci poprzez gry planszowe oraz profilaktyka uzależnień od

 komputera (uczniowie ze szkół podstawowych – klasy IV-VI) 

Termin: maj - czerwiec 2021

Prowadzące: Anna Glanz i Jolanta Głowacka

 

Warsztaty dla dzieci mających trudności w nauce matematyki i zaburzenia integracji sensomotorycznej (dzieci 6-7-letnie) 

Termin: cały rok szkolny

Prowadzące: Anna Glanz i Kinga Hamada

 

Warsztaty „Zabawy z pamięcią” (uczniowie ze szkół podstawowych - klasy IV-VI) 

Termin: kwiecień – maj 2020

Prowadzące: Anna Glanz i Jolanta Głowacka

 

Warsztaty mające na celu rozwijanie umiejętności matematycznych „Podróż matematyczna – liczenie nie musi być trudne” (dzieci w wieku 6 lat)

Termin: II półrocze roku szkolnego 2020/2021

Prowadzące: Anna Glanz i Monika Dacewicz

 

Warsztaty mające na celu usprawnianie grafomotoryki u dzieci „Uwaga, pamięć, grafomotoryka – kluczem do sukcesu szkolnego smyka” (dzieci w wieku 6-7 lat)

Termin: II półrocze roku szkolnego 2020/2021

Prowadzące: Anna Glanz i Monika Dacewicz

  

Warsztaty dla uczniów z obniżoną samooceną - stacjonarnie grupa do 4 osób 

Termin: I i II półrocze roku szkolnego 2020/2021

Prowadzące: Małgorzata Trojan i Maria Kołodziejak – Pecht