KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Godziny Pracy Poradni w okresie wakacyjnym

Szanowni Państwo, W okresie wakacyjnym od 6. lipca do 21. sierpnia 2020 r. Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna nr 1 będzie czynna w godzinach:Poniedziałek 8-16Wtorek 10-18Środa 8-16Czwartek 8-16Piątek 8-16

Nowe godziny pracy Poradni

Szanowni Państwo,informujemy, że od dnia 1. czerwca 2020 r. Poradnia jest czynna od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-19:00.W celu umówienia spotkania, uzyskania informacji lub złożenia wniosków, odbioru dokumentów (opinii i orzeczeń) prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny lub...

Informacja Zespołu Wczesnego Wspomagania Rozwoju Dziecka

Drodzy Rodzice naszych Podopiecznych uczestniczących w zajęciach WWR zapraszamy do zapoznania się z procedurami dotyczącymi organizacji zajęć wczesnego wspomagania rozwoju w Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej Nr 1 w Warszawie w okresie COVID-19 opracowanymi na podstawie wytycznych i rekomendacji MEN, GIS, MZ

Zabawy logopedyczne do pracy w domu z dzieckiem

Szanowni Państwo,Zachęcamy do zapoznania się z filmikami, stworzonymi przez panią Annę Skoczylas -neurologopedę, pedagoga specjalnego, terapeutę EEG Biofeedback – nauczyciela dyplomowanego, pracownika naszej Poradni.Filmy dostępne są w zakładce Oferta - Porady Logopedyczne oraz poniżej:1. "Zabawy języczka...

Nowy Oddział Dzienny Psychiatryczny Rehabilitacyjny dla Dzieci i Młodzieży

Powstał nowy Oddział Dzienny Psychiatryczny Rehabilitacyjny dla Dzieci i Młodzieży prowadzony przez Samodzielny Zespół Publicznych Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa – Ochota na terenie Dzielnicy Ursus. Z Oddziału mogą korzystać mieszkańcy wszystkich dzielnic m.st. Warszawy.Samodzielny Zesp&oa...

Koronawirus. Gdzie szukać pomocy? Wsparcie dla osób z problemami zdrowia psychicznego.

link do artykułu Koronawirus. Jak wspierać osoby z problemami zdrowia psychicznego. Gdzie szukać pomocy?Przydatne telefonyBezpłatny telefon zaufania dla dzieci i młodzieży: 116 111Antydepresyjny telefon zaufania: 22 484 88 01 (czynny w poniedziałki i czwartki w godz. 17-20)Bezpłatny Telefon Zaufania dla ...

Konsultacje z zakresu integracji sensorycznej

Szanowni Państwo, ze względu na obecną sytuację uruchamiamy konsultacje telefoniczne z zakresu integracji sensorycznej tel.22 8269986. Jeśli potrzebujecie Państwo porady dotyczącej swojego dziecka zachęcamy do kontaktu w godzinach 8.00 -16.00....

Poradnia w sieci: Jak ćwiczyć z dzieckiem w domu, czyli kilka praktycznych rad od logopedy

Jak ćwiczyć z dzieckiem w domu, czyli kilka praktycznych rad od logopedy:Zachowaj regularność w ćwiczeniach logopedycznych ze swoim dzieckiem.Ćwiczenia powinny trwać krótko (kilka minut dziennie).Ćwiczenia przeprowadzamy w formie zabawy.Do ćwiczeń wykorzystujemy każdą nadarzającą się okazję (np. wsp&oacu...

WAŻNY KOMUNIKAT!!!!

Szanowni Państwo,W związku z zaistniałą sytuacją wynikającą z zagrożenia zakażeniami koronawirusem SARS-CoV-2, wywołującym chorobę znaną jako COVID-19, w zgodzie ze zdrowym rozsądkiem, a przy okazji - rekomendacjami  instytucji odpowiedzialnych za opanowanie fali zakażeń, musimy ograniczyć zajęcia, spotkania dia...

Zmiana godzin pracy Poradni w piątek 13. marca 2020

Informujemy, że w piątek 13 marca 2020 r.  Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna nr 1 będzie czynna w godzinach 8.00-16.00. ...